Steg sild i eddike
4 sildefilleter – eller 1 hornfiskefillet Rugmel 1 dl vineddike 1½ dl vand (eller 2 dl lagereddike/½ dl vand) 4 spsk. sukker 2 laurbæblade 8 peberkorn 1-2 løg Drys sild med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg …
4 sildefilleter – eller 1 hornfiskefillet Rugmel 1 dl vineddike 1½ dl vand (eller 2 dl lagereddike/½ dl vand) 4 spsk. sukker 2 laurbæblade 8 peberkorn 1-2 løg Drys sild med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg …
Som titlen siger kommer basisopskriften fra God mad let at lave – min madbibel de sidste 32 år. 100 g mel 2½ dl mælk 1½ dl grøntssagsvand/bouillon 40 g smør/margarine 5 æg 700 g fyld – blomkål, ærter, gulerødder, skinke …
Tryl en rest lam – eller andet kød – om til et lækkert pitafyld.
En lækker peanaut satay sauce til vietnamesiske rispandekager.
Lammekrone er en lækker lammevariant, som kan serveres rosa og er meget mør og lækker.
Hvis der er nok hedder det sovs – med mindre det er bearnaise, så er det stadig sauce.
Grexit spøger igen – så må vi vel bruge danske ramsløg i det gode gamle farsbrød – bortset fra fetaen, som ikke er nær så godt fra Arla.
Det lyder pudsigt – men er utroligt lækkert – samspillet mellem bær (du kan også bruge brombær), honning og rødvin er meget fint
Kokosmakroner er guf for sjælen – og nemme at lave!
Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk og Karoline kogebøgerne var biblen. Det smager stadig lige godt, og er lige så populært som på Ostenfeld kollegiet. Antal portioner 4 250 g hakket svinekød ca. 6% fedt 250 g hakket …
Græsk farsbrød og agurkesalat – kan du huske den? Read more »