Rosmarin sirup
Skyl rosmarinen. Kog sukker og vand til en sirup. Tilsæt rosmarin. Kog det op 2 min. Lad trække 30 min. Smag til med citronsyre. Gemmes på køl – bruges i drinks eller som frisk saft.
Skyl rosmarinen. Kog sukker og vand til en sirup. Tilsæt rosmarin. Kog det op 2 min. Lad trække 30 min. Smag til med citronsyre. Gemmes på køl – bruges i drinks eller som frisk saft.
Startkultur: Vask (hvis der er jord på så vær grundig og skær evt. jorden fra hvis der er meget jord- ellers er skylning i koldt vand nok) og riv et tommelfinger-led ingefær hver dag og tilsæt i et patentglas uden …
En frisk dagen derpå drik – men også et flot pift til en middag.
40 hyldeblomstklaser 1 kg sukker (evt. 800g + 200 g farin) 1 l vand 2 spsk citronsyre 2 citroner (øko eller i al fald usprøjtede) Hyldeblomsterne rystes fri for de værste urenheder – klip evt. stilke med bladlus fra. De …
250 gram nyudsprungne mælkebøttehoveder Seks citroner 1½ kilo sukker Kogende vand Pluk en håndfuld nyudsprungne mælkebøttehoveder (cirka 250 gram) Skær stænglerne fra og skyld hovederne godt Hæld fire liter kogende vand over hovederne Tilsæt seks citroner i skiver Lad saften …