Konfiteret torsk
300 g torsk 2 tsk salt 1 tsk sukker 2 spsk pulveriseret tang 3 æggeblommer ½ dl olivenolie 2 dl hvidvin 1 løg 2 fed hvidløg 1 par skefulde hel tang 2 tsk saltsyltet citron (tak Mark) Appelsin skal 1 …
300 g torsk 2 tsk salt 1 tsk sukker 2 spsk pulveriseret tang 3 æggeblommer ½ dl olivenolie 2 dl hvidvin 1 løg 2 fed hvidløg 1 par skefulde hel tang 2 tsk saltsyltet citron (tak Mark) Appelsin skal 1 …
1 dl havregryn 3 spsk. andefedt eller olie 1 glas rødvin 1/2 l kraftig fond Evt. 2 dl fløde Blend havregrynene fint og sigt dem. Varm fedtstoffet op. Tilsæt det sigtede havremel (det må godt blive lidt tørt men det …
2 små skalotteløg 1 gulerod 4 stilke rabarber ½ tsk. knust koriander ½ tsk. knust fennikelfrø ½ tsk. knust sort peber ½ spsk. oliesalt 2-3 spsk. sukker 1 spsk. æble- eller lagereddike 2-3 løvstikkeblade Pil løgene og skær dem i …
600 g kyllingebryst 1 citron 1 løg 1 fed hvidløg 2 kopper te (gerne en ren, ceylon eller indisk, f.eks. gunpowder eller darjeeling) 3 spsk. fint malet te 1 tsk salt Peber 1 dl piskefløde 250 g hk. frisk grønkål …
150 g smør 2 æggeblommer 1 spsk. hvidvinseddike 2 spsk. vand Salt, peber Kom æggeblommer, eddike og vand i en gryde, og varm forsigtigt op under piskning, til blandingen begynder at trække spor i bunden af gryden. Pisk det smeltede, …
4 løg 6 fed hvidløg 30 g tørrede Karl Johan svampe 500 champignon 1 peberfrugt 6 gulerødder 1 blegselleri 50 g sol tørrede tomater 3 dåser flåede tomater 0.5 l rødvin 2-3 spsk. eddike (tomat, rødvin eller æble) Oregano, basilikum, …
Elise skrev og spurgte efter en favoritopskrift – den er da også ret lækker!
En hyggelig nytårsaften i godt selskab, men lækkerier fra alle leder og kanter!
Et super match af søde kartofler og skarp ostedip!
Risotto med anderest – her efter jul!