↓ Hop til hovedindhold

Secondary Navigation

Kogeblog

Main Navigation

  • Forside
  • Om Kogeblog

Kategori: Hovedret

Fersken, koriander og kammuslinger med pasta.

By Anders Posted on 3. maj 2025 Udgivet i Hovedret, Ikke kategoriseret No Comments Tagged with fersken, kammusling, Pasta

2 ferskner ½ jalapeno 1 lille rødløg 1 fed hvidløg 1 rød peberfrugt 1 kop korianderblade Balsamico eddike 2 spsk olivenolie Salt og peber ½ tsk spidskommen 1/4 tsk røget paprika ½ tsk chilipulver ½ tsk honning Saft af 2 …

Fersken, koriander og kammuslinger med pasta. Read more »

Miso Hollandaise med brunet smør

By Anders Posted on 9. marts 2025 Udgivet i Hovedret, Sauce Tagged with fisk, Japan, Sauce

Ingredienser 2 spsk mælk 2 spsk hvidvin (eller sake) 3 æggeblommer 2½ spsk miso pasta 1 knsp. sukker Hvid peber 1 spsk. + 1 tsk.citronsaft 150 g smør – gerne usaltet Evt. tabasco Instruktioner En lækker krydret variant af hollandaise. …

Miso Hollandaise med brunet smør Read more »

Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn

By Anders Posted on 6. januar 2025 Udgivet i Hovedret No Comments Tagged with Æbler, dansk mad, svinekød

800 g flæsk i skiver 2 tsk salt 3 løg 4 æbler kartofler Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning. Læg flæsket på en rist, …

Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn Read more »

Konfiteret torsk 

By Anders Posted on 19. marts 2021 Udgivet i Hovedret No Comments Tagged with æg, fennikel, fisk, kaviar, safran, sous vide, tang, torsk

300 g torsk 2 tsk salt 1 tsk sukker 2 spsk pulveriseret tang 3 æggeblommer ½ dl olivenolie 2 dl hvidvin 1 løg 2 fed hvidløg 1 par skefulde hel tang 2 tsk saltsyltet citron (tak Mark) Appelsin skal 1 …

Konfiteret torsk  Read more »

Sauce med glutenfri roux

By Anders Posted on 26. december 2020 Udgivet i Hovedret, Sauce No Comments Tagged with fløde, fond, glutenfri, Rødvin, Svampe

1 dl havregryn 3 spsk. andefedt eller olie 1 glas rødvin 1/2 l kraftig fond Evt. 2 dl fløde Blend havregrynene fint og sigt dem. Varm fedtstoffet op. Tilsæt det sigtede havremel (det må godt blive lidt tørt men det …

Sauce med glutenfri roux Read more »

Rabarberrelish

By Anders Posted on 16. maj 2020 Udgivet i Hovedret, Sauce, Tilbehør Tagged with Løg, Rabarber, Sauce

2 små skalotteløg 1 gulerod 4 stilke rabarber ½ tsk. knust koriander ½ tsk. knust fennikelfrø ½ tsk. knust sort peber ½ spsk. oliesalt 2-3 spsk. sukker 1 spsk. æble- eller lagereddike 2-3 løvstikkeblade Pil løgene og skær dem i …

Rabarberrelish Read more »

Kylling i te

By Anders Posted on 9. marts 2020 Udgivet i Hovedret, Ikke kategoriseret No Comments Tagged with grønkål, kylling, te

600 g kyllingebryst 1 citron 1 løg 1 fed hvidløg 2 kopper te (gerne en ren, ceylon eller indisk, f.eks. gunpowder eller darjeeling) 3 spsk. fint malet te 1 tsk salt Peber 1 dl piskefløde 250 g hk. frisk grønkål …

Kylling i te Read more »

Sauce hollandaise

By Anders Posted on 14. april 2019 Udgivet i Hovedret, Ikke kategoriseret, Sauce No Comments

150 g smør 2 æggeblommer 1 spsk. hvidvinseddike 2 spsk. vand Salt, peber Kom æggeblommer, eddike og vand i en gryde, og varm forsigtigt op under piskning, til blandingen begynder at trække spor i bunden af gryden. Pisk det smeltede, …

Sauce hollandaise Read more »

Veginese

By Anders Posted on 27. januar 2019 Udgivet i Hovedret, Sauce No Comments Tagged with Italien, Tomat, vegetar

4 løg 6 fed hvidløg 30 g tørrede Karl Johan svampe 500 champignon 1 peberfrugt 6 gulerødder 1 blegselleri 50 g sol tørrede tomater 3 dåser flåede tomater 0.5 l rødvin 2-3 spsk. eddike (tomat, rødvin eller æble) Oregano, basilikum, …

Veginese Read more »

Rejer i hvidløgssauce

By Anders Posted on 15. marts 2018 Udgivet i Hovedret No Comments Tagged with basilikum, Hvidløg, Pasta, Rejer

Elise skrev og spurgte efter en favoritopskrift – den er da også ret lækker!

Læs mere ›

Indlægsinddeling

1 2 3 … 5 Next
  • Alle opskrifter

Kategorier

  • Brød (1)
  • Dessert (24)
  • Drink (6)
  • Forret (12)
  • Frokost (7)
  • Guf (9)
  • Hovedret (46)
  • Ikke kategoriseret (17)
  • Kage (5)
  • Links (1)
  • Morgenmad (3)
  • Opskrifter (16)
  • Praktiske råd (2)
  • Saft (5)
  • Salat (8)
  • Sandwich (1)
  • Sauce (8)
  • suppe (3)
  • Tilbehør (40)

Tags

agurk Artiskok Asparges Bacon brombær chokolade Citron feta fisk fyr glutenfri grønkål gulerod hakket kød Hvidløg Ingefær Italien Jul kage krydderi kylling Lam Løg Mandler Marengs Oksekød Oliven parmesan Pasta Rabarber ramsløg rosmarin Rødvin Salat Sauce Spinat Svampe svinekød Syltning tang Tomat Valnød Æbler æble æg

Seneste indlæg

  • Fersken, koriander og kammuslinger med pasta.
  • Kimchi
  • Miso Hollandaise med brunet smør
  • Tsukemono grøntsager
  • Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org
Copyright © 2025 Kogeblog | Powered by Responsive Theme