Sauce med glutenfri roux
1 dl havregryn 3 spsk. andefedt eller olie 1 glas rødvin 1/2 l kraftig fond Evt. 2 dl fløde Blend havregrynene fint og sigt dem. Varm fedtstoffet op. Tilsæt det sigtede havremel (det må godt blive lidt tørt men det …
1 dl havregryn 3 spsk. andefedt eller olie 1 glas rødvin 1/2 l kraftig fond Evt. 2 dl fløde Blend havregrynene fint og sigt dem. Varm fedtstoffet op. Tilsæt det sigtede havremel (det må godt blive lidt tørt men det …
20-30 blade ramsløg (eller 1-2 dl rest fra ramsløgsolie) 2 dl raps-olie (mindre hvis du bruger ramsløg der har trukket til olie) 50 gram pinjekerner 0,5 lime eller citron 50 gram parmesanost salt peber Rist pinjekerner på en tør pande …
2 små skalotteløg 1 gulerod 4 stilke rabarber ½ tsk. knust koriander ½ tsk. knust fennikelfrø ½ tsk. knust sort peber ½ spsk. oliesalt 2-3 spsk. sukker 1 spsk. æble- eller lagereddike 2-3 løvstikkeblade Pil løgene og skær dem i …
150 g smør 2 æggeblommer 1 spsk. hvidvinseddike 2 spsk. vand Salt, peber Kom æggeblommer, eddike og vand i en gryde, og varm forsigtigt op under piskning, til blandingen begynder at trække spor i bunden af gryden. Pisk det smeltede, …
4 løg 6 fed hvidløg 30 g tørrede Karl Johan svampe 500 champignon 1 peberfrugt 6 gulerødder 1 blegselleri 50 g sol tørrede tomater 3 dåser flåede tomater 0.5 l rødvin 2-3 spsk. eddike (tomat, rødvin eller æble) Oregano, basilikum, …
En lækker peanaut satay sauce til vietnamesiske rispandekager.
Hvis der er nok hedder det sovs – med mindre det er bearnaise, så er det stadig sauce.