↓ Hop til hovedindhold

Secondary Navigation

Kogeblog

Main Navigation

  • Forside
  • Om Kogeblog

Fersken, koriander og kammuslinger med pasta.

By Anders Posted on 3. maj 2025 Udgivet i Hovedret, Ikke kategoriseret No Comments Tagged with fersken, kammusling, Pasta

2 ferskner ½ jalapeno 1 lille rødløg 1 fed hvidløg 1 rød peberfrugt 1 kop korianderblade Balsamico eddike 2 spsk olivenolie Salt og peber ½ tsk spidskommen 1/4 tsk røget paprika ½ tsk chilipulver ½ tsk honning Saft af 2 …

Fersken, koriander og kammuslinger med pasta. Read more »

Kimchi

By Anders Posted on 3. maj 2025 Udgivet i Ikke kategoriseret, Tilbehør No Comments Tagged with fermentering, gulerod, kinakål, Syltning

Grøntsager Lage Kimchi pasta Opløs saltet i vandet. Skyl de hele kinakål og pil de yderste blade af og gem dem. Masser de hele kål og læg dem i lagen – dæk med yderbladene og lad det trække i 6 …

Kimchi Read more »

Miso Hollandaise med brunet smør

By Anders Posted on 9. marts 2025 Udgivet i Hovedret, Sauce Tagged with fisk, Japan, Sauce

Ingredienser 2 spsk mælk 2 spsk hvidvin (eller sake) 3 æggeblommer 2½ spsk miso pasta 1 knsp. sukker Hvid peber 1 spsk. + 1 tsk.citronsaft 150 g smør – gerne usaltet Evt. tabasco Instruktioner En lækker krydret variant af hollandaise. …

Miso Hollandaise med brunet smør Read more »

Tsukemono grøntsager

By Anders Posted on 9. marts 2025 Udgivet i Tilbehør No Comments Tagged with agurk, Asparges, Grøntsager, gulerod, Ingefær, Japan, ræddike, Syltning, tang

Sprøde konserverede grøntsager, som smager af endnu mere end friske. Kog salt, sukker, citronsaft og skræl op til en lage, evt. med tang og krydderier. Skær grøntsager fint ud; fjern kerner fra agurken og skær den i fjerdedele på langs. …

Tsukemono grøntsager Read more »

Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn

By Anders Posted on 6. januar 2025 Udgivet i Hovedret No Comments Tagged with Æbler, dansk mad, svinekød

800 g flæsk i skiver 2 tsk salt 3 løg 4 æbler kartofler Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning. Læg flæsket på en rist, …

Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn Read more »

Valnøddeis

By Anders Posted on 29. december 2024 Udgivet i Dessert No Comments Tagged with Valnød

Valnøddeis Kog mælken op med valnødder og lad dem trække 10 min. Hæld dem fra og kog mælken op igen.Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen.Hæld mælk over æggemassen og pisk sammen.Hæld det tilbage i gryden og varm op til det …

Valnøddeis Read more »

Valnøddekrokant

By Anders Posted on 29. december 2024 Udgivet i Dessert, Guf No Comments Tagged with Valnød

Hak nødderne groft, bland sukkeret med vand og opløs den under omrøring på panden. Stop omrøring og damp vandet af. Lad sukkeret bruse op og brune (mere end du lige tror men ikke for meget). Bland nødder i og rør …

Valnøddekrokant Read more »

Tunsalat

By Anders Posted on 13. oktober 2024 Udgivet i Frokost No Comments Tagged with pålæg, tun

Hak alle faste ingredienser fint og rør dem sammen. Tilsæt mayonnaise og yoghurt. Rør alt sammen og smag til.

Kylling med rabarberremoulade

By Anders Posted on 12. juni 2024 Udgivet i Frokost, Ikke kategoriseret No Comments Tagged with kartoffel, kylling, Rabarber

Kyllingen krydres efter smag (salt, peber, paprika) og koges – evt.sous vide (45 min, 65°C)Kartoflerne koges – ca.15 min – de skal ikke være for bløde.Kylling og kartofler køles.Hjertesalat plukkes i enkeltblade.Rabarberrelish hakkes hvis den er grov og røres sammen …

Kylling med rabarberremoulade Read more »

Søde fyrrekogler

By Anders Posted on 28. maj 2024 Udgivet i Dessert, Drink, Ikke kategoriseret No Comments Tagged with fyr, kogler

Skyl koglerne og læg dem i et patentglas og dæk med sukker. I løbet af en uges tid trækker sukkeret en lage ud af koglerne. Når alt sukker er opløst, så hæld lagen – uden kogler – over i en …

Søde fyrrekogler Read more »

Indlægsinddeling

1 2 3 … 14 Next
  • Alle opskrifter

Kategorier

  • Brød (1)
  • Dessert (24)
  • Drink (6)
  • Forret (12)
  • Frokost (7)
  • Guf (9)
  • Hovedret (46)
  • Ikke kategoriseret (17)
  • Kage (5)
  • Links (1)
  • Morgenmad (3)
  • Opskrifter (16)
  • Praktiske råd (2)
  • Saft (5)
  • Salat (8)
  • Sandwich (1)
  • Sauce (8)
  • suppe (3)
  • Tilbehør (40)

Tags

agurk Artiskok Asparges Bacon brombær chokolade Citron feta fisk fyr glutenfri grønkål gulerod hakket kød Hvidløg Ingefær Italien Jul kage krydderi kylling Lam Løg Mandler Marengs Oksekød Oliven parmesan Pasta Rabarber ramsløg rosmarin Rødvin Salat Sauce Spinat Svampe svinekød Syltning tang Tomat Valnød Æbler æble æg

Seneste indlæg

  • Fersken, koriander og kammuslinger med pasta.
  • Kimchi
  • Miso Hollandaise med brunet smør
  • Tsukemono grøntsager
  • Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org
Copyright © 2025 Kogeblog | Powered by Responsive Theme