Grankugler

KUGLER

  • 40 g flormelis
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 125 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 100 g pinjekerner
  • 100 g mel

GLASUR

  • 40 g flormelis
  • 1-2 spsk gransirup
  • Vand

Kom flormelis i en lille skål, og bland den med kardemomme og salt. Rør smørret blødt i en større skål sammen med flormelisblandingen. Tilsæt æggeblommer og de finthakkede pinjekerner.

Tilsæt nu melet lidt ad gangen. Kom dejen i køleskabet 1-2 timer. Tag dejen ud, og tril den til kugler på størrelse med pebernødder. Sæt dem på en bageplade og bag dem i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Rør imens glasuren. Flormelis røres med lidt koldt vand og smages til med sirup. Hvor meget, du skal bruge, afhænger af, hvor kraftig din sirup er. Kom glasur på kuglerne, mens de stadig er lune. Opbevares i kagedåse.

Sakset fra https://copenhagenfood.dk/opskrifter/grankugler/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*