Kimchi
Grøntsager
- 1-1½ kg kinakål (2-3 kål)
- 200 g gulerod
- 150 g kinaradise
- 2 bdt forårsløg
- 1 spsk sesamfrø
Lage
- 1½ l postevand
- 90 g salt
Kimchi pasta
- 30 g ingefær
- 30 g hvidløg
- 5 g tørret tang
- 20 g fiskesauce
- 20 g miso
- 3-4 g chilipulver (eller 1-2 chilier)
- 1 tsk sukker
- 1 tsk sesamolie
Opløs saltet i vandet.
Skyl de hele kinakål og pil de yderste blade af og gem dem. Masser de hele kål og læg dem i lagen – dæk med yderbladene og lad det trække i 6 timer.
Udblød tang, hak ingefær og hvidløg groft. Blend alle pastaingredienser.
Tag kål op ad saltlagen og pres væsken fra. Del kinakål i fjeredele og skær stokken fra. Snit kålen i strimler. Skræl gulerødder og kinaradise og riv dem. Skær forårsløg i strimler. Bland pasta og grøntsager i en skål og masser det sammen (brug handsker – chilien er ikke så hudvenlig) indtil det frigiver væske.
Pres alt sammen i et patentglas og efterlad ved stue temperatue 4-7 dage – slip luft ud dagligt. Smag efter 3-4 dage om det er syrnet nok.
Opbevar på køl – i princippet flere måneder – men brug gerne en skoldet ske til at tage kimchi.
Bruges som krydret grøntsag – som tilbehør eller ingrediens.
Fra den fascinerende (og lidt nørdede) Grønt med umami og velsmag – håndværk, viden og opskrifter / Klavs Styrbæk og Ole G. Mouritsen
Skriv et svar