Rosmarin salt
Lækkert kryddersalt til kylling, koteletter og andet. Skyl rosmarinen og dup den tør. Blend salt og nåle sammen og tør i dehydrator ved 35°C i 4 timer; til det er nogenlunde tørt. Opbevares tørt.
Lækkert kryddersalt til kylling, koteletter og andet. Skyl rosmarinen og dup den tør. Blend salt og nåle sammen og tør i dehydrator ved 35°C i 4 timer; til det er nogenlunde tørt. Opbevares tørt.
Skyl dine citroner og tør dem af – læg én citron til side. Skær et kryds i de resterende citroner på langs og skær næsten i bund. Du kan også skære dem helt fra hinanden – men jeg tror det …
Ingredienser 2 dl eddike 1 dl sukker Den ønskede mængde umodne pollen knopper Gnub knopperne forsigtigt fra klasen med tommelfingeren. De skal være tæt på at støve – men kun tæt. Kog eddike og sukker op i en gryde. Lad …
1 rødløg 1 dl æblecidereddike 2 spsk vand 2 spsk sukker 10 peberkorn Evt krydderier efter smag – laurbær, ingefær. hvidløg, ramsløg Skær løgene i tynde ringe og kom dem i et rent skoldet syltetøjsglas. Kog eddike, vand og sukker …
1 kg sveskeblommer 600 g sukker 2 dl vand 0.5 dl rødvin 0.5 dl eddike 2 stjerneanis Skyl blommer, flæk dem og tag stenen ud. Kog lage op, køl den let af og hæld den over blommerne. Næste dag – …
1 dl æbleeddike 1 dl sukker 1 dl vand Peber, laurbær Opblødte svampe – f.eks. Karl Johan eller Trompethatte Lagen blandes og koges op og svampe tilsættes. Trækker helst 24 timer inden servering. Kan evt. også krydres med citron eller …
300 gr. friske ramsløgblade 1 l. rapsolie Bladene renses og skylles grundigt. Bladene blancheres kort – overhældes evt. bare med kogende vand. Olien blendes med ramsløg og blandingen trækker i køleskab 2 dage til en uge. Olien hældes igennem en …
20-30 blade ramsløg (eller 1-2 dl rest fra ramsløgsolie) 2 dl raps-olie (mindre hvis du bruger ramsløg der har trukket til olie) 50 gram pinjekerner 0,5 lime eller citron 50 gram parmesanost salt peber Rist pinjekerner på en tør pande …
2 små skalotteløg 1 gulerod 4 stilke rabarber ½ tsk. knust koriander ½ tsk. knust fennikelfrø ½ tsk. knust sort peber ½ spsk. oliesalt 2-3 spsk. sukker 1 spsk. æble- eller lagereddike 2-3 løvstikkeblade Pil løgene og skær dem i …
En hyggelig nytårsaften i godt selskab, men lækkerier fra alle leder og kanter!