Baconkarameller

  • 2 pk bacon
  • 3 dl sukker
  • 1-2 tsk vaniliepulver, 1-2 spsk vaniliesukker eller ½ vanillestang
  • 1 dl piskefløde
  • 60 g fedtstof – 30 g fra bacon, 30 g smør
  • 2 spsk. lys sirup

Fordel bacon i bradepande og steg den i ovnen 15-20 min ved 200°C varmluft, til den er sprød og fedtet er smeltet fra.

Hæld fedtet over i en kop og vej det, jeg fik 30 g, men det kan variere. Tilføj smør så du har 60 g i alt.

Gør bagepapir eller silikone klar i bradepanden (20*30 cm).

Smelt 1 dl sukker i sauterpande/tykbundet gryde. Når det er smeltet og brunt tilføjes sirup, resten af sukkeret,  og fedtstof og det røres sammen med metalpiskeris. Tilsæt fløden lidt af gangen og lad det koge op. Brug et termometer til at holde øje med temperaturen – 120°C giver bløde karameller, 135°C giver noget som minder om Daim.

Hæld karamelmassen ud i bradepanden – fordel over hele arealet, og læg bacon på halvdelen.

Når karamelmassen er stivnet lidt vendes de 2 halvdele sammen, så baconen ligger i en sandwich af karamel.

Hvis du har valgt lav temperatur – 120°C får du bløde karameller hvor baconen knaser. Så kan det hele skæres ud i kold tilstand. Hvis du har valgt en højere temperatur er det en god ide at skære helt eller delvis ud mens karamelmassen er lun

Source: Hjemmelavede karameller | SPIS BEDRE og Bacon Caramels.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*