Mayonnaise

  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede hvis du er doven – men “rigtige” er ikke farlige mere – og så er der til start på kokosmakroner)
  • 1 drys salt
  • 1 tsk citronsaft eller eddike
  • ½ tsk sennep
  • 1 knsp. hvid peber
  • 2-3 dl olie

Tag gerne æggeblommer ud af køleskabet i god tid, så de får samme temperatur som resten.

Pisk alt undtagen olie sammen til det er sejt. Tilsæt 1 tsk olie ad gangen og pisk (jeg foretrækker piskeris – så kan jeg følge med i udviklingen) til det blandes perfekt. Lad det evt. stå 1 min. og se om det skiller. Sørg for at alt er emulgeret (pisket glat sammen) før næste dryp tilsættes. Efterhånden som du får rutinen kan tilsættes større mængder, men pas meget på i starten.

Kan blandes med finthakket tørret tomat, svampe i olie, eller selvfølgelig relish til remoulader.

Direkte afskrift fra God mad – let at lave – og synonymt med titlen!

0 Comments on “Mayonnaise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*