Krydret hyldeblomstsalt

200 g meget groft salt
2 hele nye hvidløg
2 eller flere røde chili
1/2 l hyldeblomster
skal af to citroner
Skræl citronerne tyndt, skær hvidløgene i 8 dele, flæk chilierne, og tag kernerne ud. Nulr blomsterne af cirka 20 hyldeskærme. Gem halvdelen af blomsterne, og kom resten af ingredienserne i foodprocessoren, til det er et groft kryddersalt. Der må gerne ligge flager af chili og citronskal. Bland med resten af blomsterne, og bred det ud på et fad. Stil i solen eller et andet lunt og tørt sted. Når det er helt, helt tørt, kommer man det i et glas med patentlåg. Det tager sin tid at tørre det, først er det ret tørt, så trækker saltet al væde ud af de andre ingredienser, og så tørrer det for alvor. Saltet kan bruges med det samme, før det er tørret, og holder sig i tørret form i årevis.
(Camilla Plum – Politiken 16/6-07)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*