Kategoriarkiv: Tilbehør

Ramsløgspesto

  • 20-30 blade ramsløg (eller 1-2 dl rest fra ramsløgsolie)
  • 2 dl raps-olie (mindre hvis du bruger ramsløg der har trukket til olie)
  • 50 gram pinjekerner
  • 0,5 lime eller citron
  • 50 gram parmesanost
  • salt
  • peber

Rist pinjekerner på en tør pande til de er godt varme. De skal kun lige begynde at få farve. Det fremhæver smagen. Kom pinjekernerne i en blender-skål. Tilsæt herefter ramsløg (som du har skyllet godt), olie, lime/citronsaft og parmesan. Blend det hele til en homogen masse.

Holder sig en uges tid på køl – og lidt længere hvis du dækker med olie.

Bruges til pasta, nye kartofler, frikadeller eller andet godt.

Source: Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift) | Livets små ting

Rabarberrelish

  • 2 små skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 4 stilke rabarber
  • ½ tsk. knust koriander
  • ½ tsk. knust fennikelfrø
  • ½ tsk. knust sort peber
  • ½ spsk. oliesalt
  • 2-3 spsk. sukker
  • 1 spsk. æble- eller lagereddike
  • 2-3 løvstikkeblade

Pil løgene og skær dem i tynde strimler. Skræl guleroden og skær den i små terninger. Skyl rabarberstilkene og skær dem i små stykker. Kom løg, gulerod, krydderier og olie i en tykbundet gryde.Drys lidt salt på, læg låg på og lad det sautere let på middelblus i ca. 2 minutter. Ryst gryden.

Lækkert tilbehør til hornfisk eller kylling.

Source: Den nemme opskrift på hornfisk

Nytårsmenu 2017-2018

Første akt var lækre snacks fra Mette og Emil – stegte kæmperejer, parmesan-chips (mums), kylling på pind, pølse-bacon, avocado dip og aïoli.

Anden akt var Mikaels lækre råmarinerede torsk med mango og avocado.

Charlotte havde sat sig for at vi skulle lave grønkål nytårsaften – og det skulle ikke gøres halvt, så tredje akt bestod af 2 scener.

Første scene var 3 friske hapsere – en flydende grønkålsjuice, en sprød grønkålschip og en lun grønkålspaté.

Anden scene var sous vide oksespidsbryst (52 timer, 58 C) serveret med søde kartofler og grønkålsdip – med peanut-dip til de som blev trætte af grønkålen.

Fjerde akt var en ualmindelig god regnbue-is-lagkage fra Jesper og Anne – med hjemmelavede marengs.

Femte akt – lidt over tolv – var et meget velsmagende skævt kransekagetårn fra Pisa.

Sjette akt fortaber sig i mørke og stormfulde tåger – og syvende akt 1/1-18 passer meget godt til gråvejret….

Grønkålspaté med nødder

  • 450 g grønkål
  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 25 g margarine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 5 æg
  • 1 blad husblas
  • 1 tsk salt
  • Peber, muskat
  • 250 g champignon

Husblas blødes op og smeltes i lidt af mælken. Grønkålen hakkes fint (eller tøs op hvis den er frossen). Porrer og løg svitses 5 min. i margarine. Hvis grønkålen er frisk tilsættes den og svitses 2 min.  Gryden tages af varmen. Hvidløg tilsættes og mælk og æg piskes i grøntsagerne. Champignon hakkes og svitses på en tør pande. Champignon, hakkede nødder, husblas og krydderier røres i grøntsagsmassen.

En 1½ l form fores med bagepapir og grøntsagsmassen fordeles i formen. Bages i ovnen 1 3/4 – 2 timer ved 175C. Serveres lun eller kold.

Kilde: Jul fra Brugsen

Bagte søde kartofler med grønkålsdip

  • 4 små søde kartofler
  • 15 g smør
  • 75 g finthakket grønkål
  • 100 g danablue eller intenso gorgonzola
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bag de søde kartofler 45-60 min. ved 200 C.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg grønkålen ved kraftig varme i ca. 4 min. – rør af og til. Lad kålen køle af. Rør osten blød sammen med hvidløg og lidt af cremefraichen – rør resten af cremefraichen i sammen med grønkål, salt og peber. Smag til. Og server de to dip til de søde bagte kartofler.

Kilde: Bagte søde kartofler med to slags dip – Opskrifter – Arla

Karrysalat

Ingredienser  (3-4 dl)

  • 2 hårdkogte æg (9 min)
  • 1 æble
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk finthakkede cornichoner eller asier
  • 1 løg
  • 2 spsk lyn-mayonaise (eller mayonaise)
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk karry – evt lidt mere
  • salt og peber

Fremgangsmåde
Hak æg, løg, kapers, asier og æbler fint.

Kom det i en skål sammen med resten af ingredienserne.

Rør sammen og smag til med evt mere karry, salt og peber.

Smager forrygende på en sildemad eller bare et stykke rugbrød.

Kilde: Valdemarsro – Karrysalat – Den bedste opskrift på hjemmelavet karry salat

Græsk farsbrød og agurkesalat – kan du huske den?

Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk og Karoline kogebøgerne var biblen. Det smager stadig lige godt, og er lige så populært som på Ostenfeld kollegiet.

Antal portioner 4

  • 250 g hakket svinekød ca. 6% fedt
  • 250 g hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g kogte ris af ca. 1 dl rå ris

Fyld

  • 2 spsk hakket frisk persille
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 hakket zittauerløg
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern – eller rigtig feta

Tsaziki

  • 4 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1⁄2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk i små tern – eller revet

Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.FyldBland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten midt i ovnen.Agurkesalat med yoghurt. Smag yoghurten til med hvidløg (giv evt hvidløgsfedet et skud mikrobølger for at tage toppen af den skarpe smag), salt og peber og vend agurketern heri. Stil salaten koldt indtil serveringen.

Bagetidv: Ca. 1 time ved 200°.

via Græsk farsbrød og agurkesalat – Opskrifter – Arla.