Kategoriarkiv: Saft

Hyldeblomstdrik

40 hyldeblomstklaser
1 kg sukker (evt. 800g + 200 g farin)
1 l vand
2 spsk citronsyre
2 citroner (øko eller i al fald usprøjtede)

Hyldeblomsterne rystes fri for de værste urenheder – klip evt. stilke med bladlus fra. De skal ikke skylles – så ryger smagen.
Skræl citronerne med en kartoffelskræller (det hvide af skallen er bittert) og pres saften af citronerne.
Kog citronskal, citronsaft, vand og sukker til en lage (til alt sukker er opløst), tilsæt citronsyre. Læg blomsterne i en skål eller krukke som er egnet til varme og køleskab. Hæld lagen over, og lad saften trække i køleskab 3-7 dage. Sigt fyldet fra og gem saften; enten på frost (det bliver en grødet is som er nem at dosere når der skal laves saft) eller på flasker (husk en hysterisk hygiejne, eller atamon). Fyldet kan blendes til marmelade – evt. med lidt saft og geleringsmiddel.
Drikkes alene – fortyndet 1:4, hældes over jordbær koncentreret, steg en kylling med hyldeblomst, løg og hvidløg, eller…..

Mælkebøttesaft

250 gram nyudsprungne mælkebøttehoveder
Seks citroner
1½ kilo sukker
Kogende vand
Pluk en håndfuld nyudsprungne mælkebøttehoveder (cirka 250 gram)
Skær stænglerne fra og skyld hovederne godt
Hæld fire liter kogende vand over hovederne
Tilsæt seks citroner i skiver
Lad saften trække under låg natten over
Si saften fra og kog den op med 1½ kilo sukker
Hæld saften på rene flasker med låg