Baconkarameller
2 pk bacon 3 dl sukker 1-2 tsk vaniliepulver, 1-2 spsk vaniliesukker eller ½ vanillestang 1 dl piskefløde 60 g fedtstof – 30 g fra bacon, 30 g smør 2 spsk. lys sirup Fordel bacon i bradepande og steg den …
2 pk bacon 3 dl sukker 1-2 tsk vaniliepulver, 1-2 spsk vaniliesukker eller ½ vanillestang 1 dl piskefløde 60 g fedtstof – 30 g fra bacon, 30 g smør 2 spsk. lys sirup Fordel bacon i bradepande og steg den …
Som titlen siger kommer basisopskriften fra God mad let at lave – min madbibel de sidste 32 år. 100 g mel 2½ dl mælk 1½ dl grøntssagsvand/bouillon 40 g smør/margarine 5 æg 700 g fyld – blomkål, ærter, gulerødder, skinke …
Hvis der er nok hedder det sovs – med mindre det er bearnaise, så er det stadig sauce.
Nytårspakker med svinekæber sammen med linsepakke og salatpakke – det blev vist temmelig godt.
Et sted på internettet fandt jeg opskriften på en lækker rub til Pulled Pork, 1/2 dl paprika 1/4 dl salt, 1/4 dl sukker 2 spsk sennepskorn 1/4 dl chili 1/4 dl spidskommen 2 spsk. peber 4 fed hvidløg 2 spsk …
En af de retter som ikke imponerer svigermor – for hun ved også hvor nemt det er at lave en fantastisk mayo selv – men de fleste andre falder i svime, og det er også lige så godt som det er nemt. Sundt – ja for sjælen.
Hvis man stjæler fra to og kombinerer – så er det vel et nyt “værk”.
Juleand med et twist – inspireret af Floyd i Spanien
3 økologiske citroner 3 spsk. salt 1 tsk chili 1 spsk koriander Skær citronerne i smalle både og læg dem i et desinficeret syltetøjsglas, blandet med salt og krydderier. Pres alt sammen så citronerne er dækket af saft. Lad stå …
600 g mandler 250 g sukker 6 æggehvider 1/4 tsk kanel 1 tsk vanillesukker Hak 300 g mandler fint med lidt sukker. Hak 150 g mindre fint og 150 g groft. Bland alle mandler med vanillesukker og kanel. Pisk æggehvider …