Kategoriarkiv: Frokost

Asparges hotdog med hollandaise og stenbiderrogn

  • 1 bdt. hvide asparges
  • 100 g stenbiderrogn renset
  • 1 potte brøndkarse
  • 1 lille løg
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 4 spsk kapers
  • Olie
  • Salt, peber
  • 4 hotdog bød
  • 1 portion hollandaisesauce

Skræl hvide asparges, og trim enderne. Skyl aspargeshovederne grundigt, og damp eller kog asparges i ca. 4-5 minutter, til de er møre.

Skær løget i meget fine skive. Hæld hvidvinseddikke over og lad det trække 15 min.

Dup kapers tørre med køkkenrulle (ikke genbrugs, den indeholder tryksværte m.v.) eller viskestykke. Varm olien godt op. Rist kapers 2 min. Tag dem op med hulske og læg dem på køkkenrulle.

Rist hotdog brødene

Anret hotdoggen med asparges som pølse, pynt med hollandaisesauce, stenbiderrogn, løg, kapers og brøndkarse. Jeg havde lidt ristede melorme til ekstra pynt!

Source: Asparges hotdog og  Asparges med hollandaise, pocherede æg og stenbiderrogn 

Grønkålspaté med nødder

  • 450 g grønkål
  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 25 g margarine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 5 æg
  • 1 blad husblas
  • 1 tsk salt
  • Peber, muskat
  • 250 g champignon

Husblas blødes op og smeltes i lidt af mælken. Grønkålen hakkes fint (eller tøs op hvis den er frossen). Porrer og løg svitses 5 min. i margarine. Hvis grønkålen er frisk tilsættes den og svitses 2 min.  Gryden tages af varmen. Hvidløg tilsættes og mælk og æg piskes i grøntsagerne. Champignon hakkes og svitses på en tør pande. Champignon, hakkede nødder, husblas og krydderier røres i grøntsagsmassen.

En 1½ l form fores med bagepapir og grøntsagsmassen fordeles i formen. Bages i ovnen 1 3/4 – 2 timer ved 175C. Serveres lun eller kold.

Kilde: Jul fra Brugsen

Karrysalat

Ingredienser  (3-4 dl)

  • 2 hårdkogte æg (9 min)
  • 1 æble
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk finthakkede cornichoner eller asier
  • 1 løg
  • 2 spsk lyn-mayonaise (eller mayonaise)
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk karry – evt lidt mere
  • salt og peber

Fremgangsmåde
Hak æg, løg, kapers, asier og æbler fint.

Kom det i en skål sammen med resten af ingredienserne.

Rør sammen og smag til med evt mere karry, salt og peber.

Smager forrygende på en sildemad eller bare et stykke rugbrød.

Kilde: Valdemarsro – Karrysalat – Den bedste opskrift på hjemmelavet karry salat

Steg sild i eddike

  • 4 sildefilleter – eller 1 hornfiskefillet
  • Rugmel
  • 1 dl vineddike
  • 1½ dl vand (eller 2 dl lagereddike/½ dl vand)
  • 4 spsk. sukker
  • 2 laurbæblade
  • 8 peberkorn
  • 1-2 løg

Drys sild med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg dem 3-5 min på hver side – pres dem hårdt de første 5 sek. på panden, så folder de sig ikke ud. Lad være med at være for fedtet med fedtstof, så mister du paneringen. Hornfisk skæres i passende længde og steges på samme måde.

God planlægning er at stege dobbelt mængde og spise fisk til aften.

Bland eddike, vand, sukker, krydderier og skiveskårne løg og kog det til en lage i 5 min. Køl det af 10-15 min.

Hæld lagen over den stegte fisk og lad det trække 1 døgn på køl.

En opskrift fra God mad let at lave – min madbibel de sidste 32 år.