Græsk farsbrød og agurkesalat – kan du huske den?

Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk og Karoline kogebøgerne var biblen. Det smager stadig lige godt, og er lige så populært som på Ostenfeld kollegiet.

Antal portioner 4

  • 250 g hakket svinekød ca. 6% fedt
  • 250 g hakket lammekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 225 g kogte ris af ca. 1 dl rå ris

Fyld

  • 2 spsk hakket frisk persille
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 hakket zittauerløg
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern – eller rigtig feta

Tsaziki

  • 4 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1⁄2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk i små tern – eller revet

Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler

Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de kogte, let afkølede ris.FyldBland persille, hvidløg og løg sammen, og smuldr osten heri. Smør et ovnfast fad, og læg heri fars og fyld lagvis, så det danner et lille brød. Begynd og slut med et lag fars. Fordel smørklatter over farsbrødet, og bag retten midt i ovnen.Agurkesalat med yoghurt. Smag yoghurten til med hvidløg (giv evt hvidløgsfedet et skud mikrobølger for at tage toppen af den skarpe smag), salt og peber og vend agurketern heri. Stil salaten koldt indtil serveringen.

Bagetidv: Ca. 1 time ved 200°.

via Græsk farsbrød og agurkesalat – Opskrifter – Arla.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*