Clafoutis

  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g mel
  • 50 g margarine
  • 2½ dl mælk
  • 2 spsk sukker til drys

Fyld:

  • 600 g frugt – rabarber, blommer, æble, druer, kirsebær, solbær, brombær eller en blanding

Smør et fad – eller brug sliplet – det er noget bøvl at få rent bagefter. Drys evt. det smurte fad med rasp – så er opvasken lidt nemmere.

Fjern sten/kernehus eller hvad du nu ikke har lyst til at spise af frugten. Behold skrællen.

Skær frugten ud i ske-venlige størrelser – æbler i smalle æblebåde, blommer halveres, og læg frugterne i bundet af fadet. Syrlige frugter som solbær skal have et pænt drys sukker.

Pisk æggene sammen.

Pisk sukker i, og derefter mel.

Smelt halvdelen af smørret og pisk det i, og rør mælken i til sidst.

Hæld dejen over frugten, fordel smør i skiver over dejen og drys med sukker.

Bages 40-45 minutter ved 200°C.

Serveres lun, men er også lækker dagen efter hvis alt ikke blev spist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *